Hozzávalók
1 szál sárgarépa
1 kisebb szál petrezselyem
4 db nagy csiperke (250g)
1 kiskanál bio ételízesítő
3 ek liszt
1 tojás
fél csokor petrezselyemzöld
frissen őrölt bors
só
olívaolaj
A sárgarépát és a petrezselymet felkockázom, kevés olívaolajon párolom. Hozzáadom a megtisztított, felszeletelt gombát, felöntöm 1 liter vízzel. Ízesítem a sóval, borssal, és egy kis bio ételízesítővel. A lisztből és a tojásból tésztát keverek, az apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítem. Mikor a levesben a zöldségek megpuhultak, a tésztából kanállal galuskákat szaggatok bele. Ha feljöttek a leves tetejére a galuskák, még egyszer felforralom a levest.
Eredeti recept: Bereznay Tamás - Mai magyar konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése