Hozzávalók
200 g frissen gyúrt tészta (lehet száraz is)
5 kis darab konzerv szardellafilé
1 gerezd fokhagyma
1 fej brokkoli (500 g)
10 g vaj
pár karika chili
1 marék reszelt parmezán
só, frissen őrölt bors
A tésztát és a brokkolit együtt fogom puhára főzni, így egy nagy fazék sós vizet felteszek forrni. A brokkolit megmosom, rózsáira szedem, a rózsákat félreteszem. A vastag szárat meghámozom, és apró kockára vágom. Egy serpenyőben a vaj egyik felén a zúzott fokhagymát, a szardellafiléket, a brokkoliszár kockákat, és a chilit lassú tűzön 10 percig párolom.
Mikor a főzővíz felforrt, először a brokkoli rózsáit teszem bele, ezek 5 perc alatt megpuhulnak. A frissen gyúrt tésztának 3 perc kell, így ezt utána teszem az edénybe. Száraz tészta esetén fordítva kell eljárni: előbb a tészta, aztán a brokkoli (figyelve a csomagoláson feltüntetett főzési időre), vagy külön is meg lehet főzni őket.
A kifőtt brokkolis tésztát és egy kis főzővizet még forrón a szardellás masszára öntöm, rádobom a vaj másik felét és a parmezánt. Sózom, borsozom. Jól összekeverem, forrón tálalom.
Eredeti recept: Jamie Oliver - És egyszerűen csak főzz c. könyvéből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése