2011. január 16., vasárnap

Csokis keksz


Hozzávalók

1 bögre liszt
¼ tk szódabikarbóna
¼ tk sütőpor
¼ tk só
¼ bögre puha vaj
½ bögre cukor
1 tojás
2 tk vanília aroma / kivonat
1 tk fahéjesszencia
1/3 bögre zabpehely
1/3 bögre durvára vágott dió
1/3 bögre durvára vágott csoki

Egy tálban a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverem.
A vajat robotgéppel simára keverem. Folyamatos robotgépes keverés közben a következő sorrendben adom a vajhoz a hozzávalókat. Cukor. Tojás. Vanília aroma. Fahéjesszencia. Lisztes keverék. Ezután már kézzel keverem bele a zabpelyhet, a diót és a csokit. Diónyi gombócokat formázok, 7-8 perc alatt megsütöm őket. A bögrés módszer ellenére (ami egyeltalán nem pontos mértékegység) a süti jól sikerült, nem kell megijedni tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése